Navnet Alhambravej er det eneste, der er tilbage efter et tidligere forlystelsesetablissement ved navn ”Alhambra”.
Det hele begyndte hos Tivolis grundlægger Georg Carstensen i 1855 efter, at han tidligere var blevet sat på porten af Tivolis bestyrelse pga. manglende økonomisk afkast.
Alhambra var fra ca. 1850 navnet på varieteer og lignende, der dukkede op i bl.a. London, Paris, Prag, Stockholm og Wien. De var bygget i orientalsk stil med kupler, arkader og kunstfærdige dekorationer og navnets sammenfald med det mauriske slot i Granada i Spanien var ikke tilfældigt. Orienten blev opfattet som en verden, hvor livet blev levet i luksus og sanseberuselse (læs 1001 nat), og hvor sheiken og haremskvinden var figurer, som tidens moderne storbymenneske kunne drømme om.
Alhambravej
I Georg Carstensens ”Alhambra”, som lå i området, der i dag strækker sig mellem Frederiksberg Alle og Gammel Kongevej, Mynstersvej og Hauchsvej, var hovedattraktionen en teaterbygning i maurisk stil placeret i et anlæg med kiosker, lysthuse, basarer og sjældne planter.
Carstensen, der døde 44 år gammel i åbningsåret 1857, havde nok håbet, at Alhambra ville udkonkurrere Tivoli, som han jo havde skabt, men var blevet udelukket fra. Efter 12 år måtte Alhambra dog lukke af økonomiske grunde – og vi kender jo alle Tivolis historie. Tivoli fejrede Carstensens 200 års fødselsdag ved et stort arrangement i weekenden 31. august-2.september 2012.
Området blev herefter udstykket i boligparceller og i de kommende år skød villaer og boligkarreer op. I 1939 åbnede tandlægeklinikken på Alhambravej 1 st.th. ca. 80 år efter Alhambras åbning – uden sammenligning i øvrigt.
Det var tandlæge Wagn Riis Klausen, som startede klinikken i lejligheden, hvor han boede med sin familie. Og kunstnermiljøet omkring Frederiksberg Alle prægede også klinikkens klientel. Det var ikke kedeligt, når Storm P. kom forbi.
I 1969 overtog tandlæge Jørgen Hørmand klinikken og inddrog hele lejligheden til klinikbrug og i 1972 dannedes et klinikfællesskab bestående af tandlægerne Jørgen Langebæk, Ole Buemann, Per Deleuran, Hanne Moltke, Finn Lange og Jørgen Hørmand. Få år senere kom Ulla Pallesen og Preben Jensen og Jens Kierulff til.
I dag næsten 80 år efter etableringen af den første klinik består klinikfællesskabet af Frederik Stærkær Justesen, Jens Kierulff, Hanne Moltke.