Bestil tid

Kosmetisk tandpleje

Alhambravej Tandlægerne kan hjælpe dig med at opnå et flot smil med kosmetisk tandbehandling

Hvad er kosmetisk tandpleje?

Kosmetisk tandbehandling handler i sin enkelthed om at gøre en eller flere tænder smukkere. 

Dette kan for eksempel gøres ved at ændre på tandens facon, så din tand bliver længere eller bredere. Det kan også være, at du er ked af tandens farven og derfor ønsker at ændre dette ved hjælp af tandblegning. Eller måske er det nødvendigt med en tandkrone for at dække tandens mørke farve.

Kosmetisk tandplejer omhandler derfor, at du ændrer på dine tænders nuværende udseende for at opnå et andet ønsket look. Tidligere behandlede man ofte kun tænderne, hvis tænderne var syge. I dag er der dog kommet meget mere fokus på at have smukke og harmoniske tænder, da vi lever i et samfund, hvor udseendet i højere grad får større og større betydning. Det er derfor blevet mere almindeligt, at man behandler ellers raske tænder for at opnå et bestemt ønsket udseende.

Hos Alhambravej Tandlægerne tilbyder vi en bred vifte af kosmetisk tandbehandling i København, og vi har stor erfaring med udførelse af disse – både når der er tale om større og mindre kosmetisk tandpleje.

Det er vigtigt for os, inden en eventuel behandling igangsættes, at du føler dig velinformeret om, hvorledes behandlingen vil foregå, og hvad du kan forvente i fremtiden. Du er ligeledes altid velkommen til at stille spørgsmål, så disse kan besvares, inden behandlingen påbegyndes.

"Ekstremt god service og folk der virkelig ved hvad de laver. Frederik gav mig det smil jeg drømte om og overgik fuldstændig mine forventninger. Kan kun anbefale det til folk som søger kosmetisk behandling, såvel som normal tandbehandling. - Christian"
Find os

Alhambravej Tandlægerne

Alhambravej 1 - 1826 Frederiksberg C

33 22 44 88 info@alhambravej.dk
Bus linie 7A og 1A stopper lige ved døren.
Husk digital registrering fra start
350 meter til metroen på "Frederiksberg Allé"
Online booking

Inden en kosmetisk tandbehandling

Inden du opstarter en kosmetisk tandbehandling, er det vigtigt, at du får foretaget en grundig klinisk forundersøgelse, så din tandlæge på bedste vis kan vejlede dig i, hvilke muligheder du har, så I sammen kan lægge en korrekt behandlingsplan. 

Hos Alhambravej Tandlægerne bruger vi meget tid på at være i dialog med dig, så dine ønsker og forventninger kan efterleves bedst muligt. Vi er dog meget opmærksomme på at skelne mellem nødvendige og unødvendige behandlinger, og vi vil i hvert enkelt tilfælde tage stilling til, om vi mener, at den ønskede behandling er nødvendig. Vi fortæller dig ærligt og åbent, hvad vi tænker, så vi sammen kan træffe den rigtige beslutning. 

Husk at rene, sunde og ubehandlede tænder på længere sigt er det bedste, som du kan have. Behovet for den hvide perlerække ændres med alderen, og du skal passe på ikke at kaste dig ud i unødvendige kosmetiske behandler som ung. Derfor er det vigtigt, at du tager en grundig snak med din tandlæge vedrørende dine muligheder og bivirkninger. Det handler om at forbedre udseendet, uden at du går på kompromis med, hvad der er sundt for dine tænder.

Yderligere information om kosmetisk tandpleje

Det er muligt at lave mange kosmetiske behandlinger med plast, da materialet er blødt og formbart. Derudover har plast en naturtro farve til dine naturlige tænder, som gør, at du vil få et naturligt resultat. 

Plastbehandlinger kan ofte laves, uden at der skal slibes på tanden. Det kan være relevant, hvis du har et mellemrum mellem dine tænder, som skal lukkes, eller hvis du har en lille tand, som du ønsker at gøre større. Det æstetiske resultat vil ofte være rigtig godt, men desværre er holdbarheden ved fortandsplast ikke lige så god som ved behandling med keramik. 

Oftest kan vi udføre behandlinger med plast ved et enkelt besøg, og det er ikke så kostbart som ved behandling med keramik.

Misfarvninger af tænderne fra kaffe, the, rødvin og cigaretter er nogle af de største syndere. Tændernes farve kan også ændres i takt med naturens aldring, da emaljen slides og tandbenets varme vil oftere få en mere gullig farve til at skinne igennem. Misfarvninger kan også forekomme, hvis emaljen ætses væk i forbindelse med et stort forbrug af læskedrikke eller frugt. Dine tænder kan ligeledes se misfarvede ud, hvis de har store, gamle fyldninger, er snavsede eller sidder på en speciel måde i tandrækken, og her hjælper tandblegning ikke.

En tandblegning udføres hjemme ved brug af specielfremstillede blegeskinner og efter grundig instruktion og vejledning på klinikken. 

Hvis du har en fortand, som er rodbehandlet, vil du opleve, at den pågældende tand, vil blive mørkere i farven. Misfarvningen kan for mange være kosmetisk generende, og derfor vælger disse personer at behandle den pågældende tand ved hjælp af kosmetisk tandpleje.

Ved en intern blegning, bleger din tandlæge den rodbehandlede tand indefra for at fjerne tandens misfarvning. Dette gøres ved at fjerne den lille fyldning på bagsiden af din fortand, som der er blevet lavet i forbindelse med din rodbehandling, og der lægges et blegemateriale i. Hvor hurtigt du opnår det ønskede blegningsresultat kan variere fra person til person, og din tandlæge vil efter 3-10 dage foretage en vurdering af resultatet og fortsætte din behandling, indtil du opnår det ønskede resultat. 

Har du en eller flere tænder, hvis udseende du er ked af, er det muligt at gøre dem pænere med enten plast eller keramik. Både facader, hvor man skånsomt dækker tandens forside, og ved fuldkroner, hvor hele tanden dækkes, kan gøre dine tænder lysere og/eller give dine tænder en anden facon. Nogle gange kan materialet limes helt uden på tanden, mens det andre gange er nødvendigt at slibe let på din tand for at få plads til plasten/porcelænet. 

Når misfarvninger skal dækkes, eller når en overgang mellem tand og plast/keramik skal være usynligt, gemmes materialet som oftest under tandkødet. 

Hvis vi hos Alhambravej Tandlægerne har mulighed for at kunne udføre den kosmetiske behandling uden at din tand skal slibes, vil vi foretrække dette. Sådan kan vi bevare så meget sundt tandsubstans som muligt. 

Selve facaden/kronen fremstilles oftest af en tandteknikker ud fra et aftryk, som din tandlæge tager efter at have tilslebet din tand. Keramikken limes på tanden med en plastcement. Proceduren er mere kompliceret end ved en behandling med plast, og materialerne er dyrere, hvilket også er årsagen til, at prisen er højere. 

En kosmetisk tandbehandling kan variere meget i prisen, afhængigt af hvor meget du skal have lavet, og hvilket materialer der skal bruges. Vi anbefaler derfor, at du kommer til en forundersøgelse, så et mere præcist prisoverslag kan udarbejdes til dig. 

For vejledende priser kan du se vores prisliste for yderligere information.

Hvis du har nogle spørgsmål til priser eller kosmetiske behandlinger, er du velkommen til at kontakte os på klinikken.

  • Vær indstillet på, at du kan få ondt i tænderne efter en tandbehandling
  • Undgå kraftige farvestoffer lige efter en tandblegning
  • Plast og porcelæn under eller tæt på tandkødet kræver ekstra god mundhygiejne
  • Tal med din tandlæge om, hvilke hjælpemidler du skal bruge udover tandbørsten til at holde rent.
  • Vær indstillet på, at kosmetiske behandlinger ikke holder evigt, og at indgrebene ofte bliver større, hver gang der skal laves noget om.

Hvis du har spørgsmål til kosmetiske tandbehandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os på klinikken for en konsultation, så vi i fællesskab kan beslutte, hvad der er den bedste løsning for dig.

Book din næste tid online - Nemt, hurtigt og sikkert!
Online booking åbner i et nyt vindue