Bestil tid

Tandrensning

Professionel, effektiv og skånsom tandrensning af dine tænder

Hvad er en tandrensning?

I forbindelse med dine regelmæssige tandeftersyn, vil der som regel blive afsluttet med en tandrensning. En tandrensning består i fjernelse af plak (bløde belægninger) og tandsten (hårde belægninger) fra tændernes overflade samt en afpudsning, hvor eventuelle misfarvninger fjernes, så dine tænder får en ren og glat overflade.

Bakteriebelægninger sætter sig bedre på ru overflader som tandsten, hvorfor det er vigtigt at holde dannelsen af tandsten nede. Man kan ikke holde tandsten helt væk, men man kan forsøge at mindske dannelsen. En professionel tandrensning vil derfor ofte være nødvendig for at fjerne bakteriebelægninger og tandsten, som kan forårsage blandt andet tandkødsbetændelse og caries. Specielt tandsten kræver professionel fjernelse, da man ikke selv kan fjerne det.

Efter din tandrensning vil tændernes overflade være rene og glatte, hvilket giver dig et godt udgangspunkt til at holde bakterier væk ved din daglige hjemmetandpleje og på den måde opretholde en god og sund mundhygiejne.

For at opnå det bedste resultat af en tandrensning, anbefaler vi derfor, at du kombinerer den professionelle tandrensning med en god hjemmetandpleje. På den måde kan du forebygge udviklingen af sygdomstilstande, og du kan mindske dannelsen af tandsten. Du vil ligeledes opleve, at hvis du vedligeholder dine tænder rene og frie for plak, efter du har fået foretaget en tandrensning, så vil tandkødsbetændelse forsvinde i løbet af nogle dage, og dit tandkød vil atter blive sundt.

En tandrensning hos Alhambravej Tandlægerne vil som oftest blive foretaget af en af vores tandplejere. Vores tandplejere vil ligeledes vejlede og instruere dig i, hvordan du på bedste vis kan forebygge caries, tandkødsbetændelse og paradentose.

Find os

Alhambravej Tandlægerne

Alhambravej 1 - 1826 Frederiksberg C

33 22 44 88 info@alhambravej.dk
Bus linie 3A stopper lige ved døren
Gratis parkering i 2 timer
350 meter til metroen på "Frederiksberg Allé"
Online booking

Hvorfor gør en tandrensning en forskel?

Nogle mennesker danner tandsten hurtigere end andre og skal derfor sørge for at få sine tænder renset oftere.

Dannelsen af tandsten sker, når bakteriebelægninger ikke bliver børstet ordentligt væk fra tændernes overflade ved den daglige tandbørstning. Over en periode vil der via kalk i vores spyt ske en mineralisering af bakteriebelægningerne, og dette vil resultere i et hårdt, lyst lag, der sidder på tandens overflade, og benævnes nu som tandsten. Tandsten vil typisk ses på bagsiden af fortænderne i underkæbe samt ved kindtænderne i overkæben, og kan sætte sig både over og under tandskødsranden.

Da tandsten har en ru overflade, giver det grobund for yderligere bakteriebelægninger og hvor der ses tandsten, ses der som oftes også tandkødsbetændelse. Årsagen til tandkødsbetændelse sker som følge af den irritation tandsten og bakteriebelægninger forårsager tandkødet, når det får lov at sidde langs tandkødsranden.

Tandkødsbetændelse vil udvise sig i tandkødet som værende mørkerødt, blankt, løs i tilhæftningen, ømt og med blødning, hvorimod et sundt tandkød er karakteriseret ved at være blegrødt, nubret, fast i tilhæftningen og uden blødning.

Da en professionel tandrensning vil efterlade dine tænder med en glat og ren overflade, som vil gøre det nemmere for dig at renholde dine tænder derhjemme, gør en professionel tandrensning derfor en forskel for forebyggelse af sygdomme samt hjælper dig til opretholdelsen af en god mundhygiejne.

Hvor ofte du bør få en tandrensning hos din tandlæge eller tandplejer vil afhænge af, hvor omhyggelig du er med din hjemmetandpleje, og hvor hurtigt du danner tandsten. Din behandler vil anbefale dig et individuelt interval for hyppigt du bør få foretaget en tandrensning.

Hvordan foregår en tandrensning?

Hos Alhambravej Tandlægerne vil du få en skånsom og professionel tandrensning som består i fjernelse af hårde (tandsten) og bløde (plak) belægninger fra tændernes overflade samt en afpudsning af misfarvninger.

I nogle tilfælde, for eksempel ved paradentose, vil det være nødvendigt at rense under tandkødsranden og ned i tandkødslommerne. I disse tilfælde vil der være tale om en udvidet tandrensning.

Ved en almindelig tandrensning vil din tandlæge eller tandplejer gøre brug af forskellige instrumenter for skånsomt at fjerne tandsten og plak fra dine tænder.

Som oftest startes tandrensingen med brug af ultralyd. En ultralyd laver nogle små udsvingninger samtidig med, at der kommer vand. Dette er en meget skånsom metode for dine tænder og det omkringliggende væv at fjerne belægninger og tandsten.

Ultralyden støjer en smule, og da man er inde i mundhulen, og dermed tæt på det indre øre, kan lyden for nogle godt føles lidt høj – specielt for personer, som lider af tandlægeskræk, hvor det derfor kan være rart med forberedelse.

Efter brug af ultralyden vil din tandlæge eller tandplejer gå alle tænderne efter med et håndinstrument. Dette gøres for at sikre, at der ikke sidder små rester af tandsten tilbage, og tænderne efterlades helt rene.

Som afslutning på tandrensingen vil dine tænder blive afpudset for at fjerne de sidste mængder plak og misfarvninger. Dette vil give dig en ren og glat fornemmelse af tændernes overflader, som du kender fra din daglige tandbørstning

Yderligere information om tandrensning

En tandrensning udføres normalt i forbindelse med dit regelmæssige tandeftersyn, og prisen skal derfor sammenlægges med denne ydelse.

Når en tandrensning udføres i forbindelse med et tandeftersyn, vil du modtage tilskud fra staten. Hvis du derimod henvender dig på klinikken med ønske om kun at få foretaget en tandrensning uden undersøgelse, vil du ikke modtage tilskud fra Staten.

Du kan se vores prisliste for yderligere information om tilskud, eller du kan kontakte klinikken, hvis du skulle have nogle spørgsmål.

I mundhulen holder kinder, læber, tunge og spyt en del af bakteriebelægningerne væk. Det er dog ikke tilstrækkeligt, og det er derfor nødvendigt med mekanisk fjernelse af belægningerne  det vil sige ved brug af tandbørste, tandtråd og interdentalbørster.

En god mundhygiejne er alfa omega for fjernelse af bakteriebelægninger og udgør dermed en væsentlig faktorer i den forebyggende indsats af sygdomme i kombination med den professionelle tandrensning.

Hos Alhambravej tandlægerne anbefaler vi derfor, at du:

  • Børster dine tænder to gange dagligt  morgen og aften
  • Renholder mellem dine tænder én gang om dagen, med enten tandtråd eller mellemrumsbørster
  • Overholder dine regelmæssige tandeftersyn, får professionel fjernelse af tandsten samt generelt eftersyn af dine tænder og mundhule.

Ved at skabe gode rutiner med ovenstående anbefalinger, kommer du derfor langt i forhold til at skabe en sund mundhygiejne og forebygge sygdomme.

Hos Alhambravej Tandlægerne betyder det meget for os, er du føler dig i trygge hænder og får en rar oplevelse, hver gang du kommer i klinikken.

Vi tilbyder derfor, at du kan få foretaget din tandrensning med bedøvelse, enten i form af lokal bedøvelse eller overflade bedøvelse. Husk at informere din behandler, hvis du ønsker bedøvelse, samt informere os om, hvis der er noget medicin, du tager, som vi skal være opmærksomme på kan have indflydelse på behandlingen.

Book din næste tid online - Nemt, hurtigt og sikkert!
Online booking åbner i et nyt vindue